Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

23:45, vineri, 6 septembrie, 2013

În așteptarea Preafericitului Partiarh Kiril

Clerul și credincioșii Bisericii Ortodoxe din Moldova sunt în așteptarea Preafericitului Kiril care va sosi la Chișinău mâine, 7 septembrie 2013.

Vizita canonică a Preafericirii Sale este așteptată cu deosebită dragoste de către întreaga suflare drept-măritoare a țării, motiv pentru care pregătirile întâmpinării Patriarhului Kiril au cunoscut o anvergură impresionantă.

Reamintim cititorilor noștri că Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse va sosi la Chișinău pe calea aerului la ora 14.45, după care va participa la festivitatea din incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”, dedicată aniversării de două sute de ani de la întemeierea Eparhiei de Chișinău, iar mai apoi va vizita mănăstirea Căpriana, unde va săvârși o litie la mormântul marelui înaintaș – Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni.

Duminică, 8 septembrie, Preafericitul Patriarh Kiril va săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, după care va depune flori la basorelieful Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni din centrul capitalei.

Totodată, pe parcursul vizitei în Republica Moldova, Preafericirea Sa va avea întrevederi cu conducerea de vârf a țării.

Pentru a vă familiariza complet cu programul vizitei Patriarhale, Vă rugăm să accesați următorul link:  https://mitropolia.md/programul-vizitei-preafericitului-patriarh-kiril-al-moscovei-si-al-intregii-rusii-in-republica-moldova/