Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

14:22, luni, 5 iunie, 2023

„Vistierul bunătăților și Dătătorul de viață” – Lunea Sfântului Duh, la catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului”

În a doua zi, după Duminica Pogorârii Duhului Sfânt, numită și „Lunea Sfântului Duh”, Biserica Ortodoxă, cinstește în continuă actualizare prin rugăciunile Sale, pe: „Vistierul bunătăților și Dătătorul de viață”, care este Duhul Sfânt , a Treia Persoană a Sfintei Treimi.

Cu această măreață ocazie, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la catedrala mitropolitană din Chișinău.

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au coliturghisit: prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretarul Mitropoliei Moldovei și eclesiarh al catedralei mitropolitane, împreună cu soborul de slujitori ai catedralei.

La finele Sfintei Liturghii, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, prot. mitr. Vadim Cheibaș a exprimat un cuvânt de zidire duhovnicească, spunând că: „Prin trimiterea Duhului Sfânt în lume, lumea a fost inundată de darurile Sale și omul are posibilitatea de a lua cunoștință de aceste daruri, se poate împărtăși de ele și totodată să înainteze spre desăvârșirea pierdută oarecând, din pricina păcatului strămoșesc”.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media