Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

21:01, vineri, 13 mai, 2022

Universitatea de Stat din Moldova a organizat Simpozionul Științific Internațional PASIANISMUL ȘI EPOCA SA (300 de ani de la nașterea Sfântului Paisie Velicikovschi)

 

Universitatea de Stat din Moldova a organizat, la 12 și 13 mai a.c., lucrările Simpozionului Științific Internațional PASIANISMUL ȘI EPOCA SA (300 de ani de la nașterea Sfântului Paisie Velicikovschi).

La eveniment au participat: rectorul USM, Igor Șarov, decanul Facultății de Istorie și Filosofie, Sergiu Matveev, Episcopul Sorocii, Vicar al Mitropoliei Moldovei, Ioan Moșneguțu, preotul Bisericii „Întâmpinarea Domnului”, USM, Octavian Moșin, directorul Centrului de Studii Interdisciplinare ,,Silviu Dragomir” Chișinău-Oradea, Universitatea de Stat din Moldova, Ion Eremia, prof. univ., dr. hab., Emil Dragnev, conf. univ., dr., Igor Cereteu, conf. univ., dr. hab., Institutul de Istorie al Ministerului Educației și Cercetării, cadre didactice și studenți.

În cadrul evenimentului au fost prezentate comunicări dedicate operei Sfântului Paisie Velicikovschi, atât de actuală și în prezent. Lucrările au scos în evidență calitățile personalității Sfântului și au subliniat tezaurul istoric lăsat științei și bisericii.

Participanții au vizitat Muzeul de Istorie a orașului Chișinău și Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.

Conform deciziei Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova din data de 10 februarie 2022, anul 2022 este declarat în Biserica Ortodoxă din Moldova „Anul omagial Sfântul Cuviosul Paisie Velicikovski – 300 ani de la naștere”.

cu referire la www.usm.md