Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:31, sâmbătă, 23 martie, 2019

„Unic din prima secundă” – Marșul pentru viață 2019 s-a desfăşurat la Chişinău

O nouă ediţie a „Marşului pentru viaţă“ s-a desfăşurat astăzi, 23 martie 2019, la Chişinău. Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, PS Părinte Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, împreună cu mai mulţi slujitori, au parcurs traseul Spitalul municipal nr.1 – Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a se pronunța în susținerea valorilor fundamentale: viața, familia și pentru a combate avortul.

Evenimentul se încadrează într-o serie de acțiuni cu același mesaj, organizate în diferite state ale lumii, la care s-au aliniat şi mai multe localități din Republica Moldova. Prin acest demers organizatorii îşi propun să tragă un semnal de alarmă asupra respectării dreptului la viaţă şi să convingă oamenii şi instituţiile să apere viaţa, chiar când este vorba despre cei nenăscuţi.

În acest an, motto-ul Marşului pentru Viaţă 2019 a fost „Unic din prima secundă”.

Episcopul Ioan a explicat într-un interviu oferit pentru portalul ortodox.md semnificația motto-ului Marșului pentru Viață „Unic din prima secundă”:

„Unic din prima secundă” – Înseamnă că în momentul în care are loc contopirea între cele două celule și, practic putem vorbi despre viață, după învățătura Bisericii noastre Dumnezeu sădește în acel embrion, în acel prunc în formare, sufletul. Persoanele umane sunt persoane din clipa în care au fost procreate. Atâta iubire a așezat Dumnezeu în fiecare dintre noi, încât chiar dacă suntem într-o atât de mare diversitate, fiecare purtăm amprenta unicității noastre”, a spus PS Ioan.

La finalul acțiunii, în Piața Marii Adunări Naționale, a fost organizat un concert caritabil Live for Life, cu acces liber.

Marșul pentru viață este la a V-a ediție națională. În lume, Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată la Washington. D.C., în 22 ianuarie 1974. În Republica Moldova, a fost organizat pentru prima dată la Chișinău și Orhei, în 2015.