Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

23:22, marți, 13 decembrie, 2016

Trupele de Carabinieri ale MAI – 25 ani de activitate

Astăzi, 12 decembrie 2016 a avut loc evenimentul festiv dedicat celei de-a 25-a aniversare de la fondarea Trupelor de Carabinieri ale  MAI, unde a participat conducerea Ministerului de Interne, reprezentanți ai misiunilor diplomatice, conducerea DTC, delegația Armei de Carabinieri din Italia, veterani de război, conducători ai subdiviziunilor MAI și alți oaspeți.

Tedeum-ul de mulţumire a fost oficiat de un sobor de preoţi-militari avându-l în frunte pe președintele Sectorului Sinodal Relaţii cu Ministerul Apărării, Protoiereul mitrofor Corneliu Dobrogeanu.

Prezent la eveniment ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a adresat un mesaj de felicitare și susținere pentru întreg efectivului DTC, menționând despre schimbările care au avut loc în acești ani și despre rolul important al acestei subdiviziuni a Ministerului.

“În numele meu personal și al întregului efectiv al Ministerului Afacerilor Interne vă urez un viitor prosper, sănătate, optimism și bună judecată în tot ceea ce faceți. Voi sunteți viitorul, sunteți cei care își asumă cu demnitate și curaj jurământul militar. Vom susține și în continuare inițiativele DTC într-u dezvoltarea instituției, prin modernizarea ei, prin dotarea cu tehnică necesară și investind în pregătirea militarilor care au ales să facă acest serviciu nobil”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Viceministrul Afacerilor Interne, Comandant al Trupelor de Carabinieri, Ion Țurcanu a adus cuvinte de recunoștință pentru veteranii Trupelor de Carabinieri și mulțumiri militarilor-carabinieri care zilnic  activează în cadrul DTC.

„Vă adresez cele mai sincere şi calde felicitări  însoţite de mulţumiri pentru munca depusă cu abnegație întru realizarea cu succes a obiectivelor și misiunilor încredințate. Îmi exprim recunoştinţa  față veteranii Trupelor de Carabinieri, pentru sârguinţa depusă la formarea temeliei instituţiei și educarea generațiilor de ostași adevărați”, a spus viceministrul Afacerilor Interne, Ion Țurcanu.

Totodată, cu ocazia aniversării, pentru devotament și rezultate în activitate, militarii DTC au fost menţionaţi cu diplome de onoare, distincții MAI și DTC și grade speciale.

După partea oficială a ceremoniei, carabinierii din subdiviziunile cu destinație specială ale DTC au executat unele exerciții demonstrative, iar Orchestra – Model a prezentat un defile-show în comun cu militarii plutonului independent de comenduire al Unității militare 1002.

Trupele de Carabinieri au fost formate la 12 decembrie 1991 și constituie principala instituție specializată în apărarea obiectivelor și misiunilor diplomatice, care participă la gestionarea ordinii publice. Astăzi, în Departamentul Trupelor de Carabinieri sunt încorporați peste 2000 de militari.

cu referire la www.mai.gov.md