Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:04, joi, 13 iunie, 2024

Trei episcopi au participat la slujba de Sfințire și hramul catedralei ”Înălțarea Domnului” din cadrul ansamblului monastic Japca

La slăvitul Praznic al Înălțării Domnului, 13 iunie 2024, episcopul Ioan de Soroca și Drochia a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în biserica catedrală „Înălțarea Domnului” din cadrul ansamblului monastic Japca, împreună cu episcopii-vicari mitropolitani Preasfințitul Siluan al Orheiului și Preasfințitul Filaret de Căpriana, de asemenea, participând stareți și starețe de mănăstiri, protopopi și preoți, obștea monahală și pelerini din diferite localități ale țării.
Înainte de începerea Sfintei Liturghii a fost săvârșită rânduiala sfințirii Prestolului.
În timpul vohodului mic, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ieromonahul Luca (Sîrbu), clericul mănăstirii, a fost decorat cu dreptul de a purta Crucea cu pietre scumpe.
Pentru strădania depusă în vederea efectuării lucrărilor de reparație capitală a catedralei mănăstirești, stareța așezământului monastic, egumena Parascheva (Gușan), a primit ordinul „Cuvioasa Parascheva”, gr.II.
Ctitorii care au sprijinit substanțial realizarea lucrărilor de reparație au fost decorați cu ordine bisericești.
După înconjurul și sfințirea exteriorului locașului sfânt, ierarhul eparhiot a felicitat pe toți participanții cu prilejul hramului mănăstirii, transmițându-le și mesajul părintesc al Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove.
Totodată, Preasfinția Sa a exprimat recunoștință arhiereilor vicari pentru participare, ctitorilor pentru ajutorul acordat, iar egumenei Parascheva, slujitorilor, monahiilor și ascultătoarelor pentru toată ascultarea și munca depusă.
Sursa: https://ioanmosnegutu.info