Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

13:38, vineri, 21 aprilie, 2023

Tradiționalul festival ortodox ”Hristos a înviat!” în Protopopiatul de Criuleni și Dubăsari

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, tradiționalul festival ortodox «Hristos a înviat!», organizat în parteneriat de Secția Cultură și Turism Criuleni și Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni, s-a desfășurat în data de 17 aprilie în incinta Casei de Cultură din s. Ratuș raionul Criuleni.

Festivitatea a demarat cu un cuvânt de deschidere din partea dnei Elena Frumosu, Șefa Secției Cultură și Turism Criuleni. Deasemenea, au luat cuvânt dl Alexandru Carțîn, Președintele în exercițiu a r. Criuleni, dl Roman Onică, Vicepreședinte, dl Petru Buzu, primarul com. Drăsliceni și PC părinte Ioan Marian, parohul bisericii „Sf. Cuv. Parascheva” din localitate.

PC părinte prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop al bisericilor din raioanele Criuleni și Dubăsari, a felicitat călduros publicul cu luminata sărbătoare a Învierii Domnului. Cu un mesaj din partea ÎPS Mitropolit Vladimir a venit PC părinte prot. mitr. Nicolae Ciobanu, Președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale al Mitropoliei Moldovei.

În scenă au evoluat numeroase coruri bisericești și ansambluri folclorice din circumscripție, care au bucurat publicul cu varietatea pieselor interpretate, scenetelor pascale și bogăția vestimentară a straielor moldovenești.

Cu alese cântări pascale a luminat sufletele celor prezenți la eveniment corul preoțesc al Protopopiatului de Criuleni și Dubăsari, dirijor prot. Teodor Vrabie, paroh al bisericii ”Sf. M. Mc. Gheorghe” din s. Ustia r. Dubăsari.

Toți participanții au primit cadouri, Diplome de participare, Pastorale arhierești și cozonaci tradiționali. Mulțumim din tot sufletul tuturor celor implicați în organizare, în mod deosebit dlui Petru Chetrușca, Directorul Casei de Cultură Ratuș.

    HRISTOS A ÎNVIAT!

Sursa: https://protopopiat-criuleni-dubasari.md/