Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

13:06, miercuri, 8 martie, 2023

Spovedania și Împărtășania în viața tinerilor, subiect de discuții pentru tinerii din Gimnaziul Piatra, Orhei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan (Șalari), episcop de Orhei, în Gimnaziul Piatra din r-l. Orhei a avut loc Conferința cu tema: Spovedania și Împărtășania în viața tinerilor. Aceasta a constituit subiectul convorbirii Părintelui Profesor Victor Ceresău, Lector în cadrul Academiei de Teologie Ortodoxă din mun. Chișinău, cu elevii din Gimnaziul Piatra. Întâlnirea a avut loc la inițiativa Părintelui Constantin Pitușcan, profesor de religie a acestei instituții, preot paroh al acestei comunități.

În cadrul discuțiilor, tinerii au aflat lucruri noi și folositoare pentru creșterea lor duhovnicească în această perioadă de post. Postul, fapta bună, milostenia cuprind elementele principale pe care trebuie să le îndeplinească creștinul. Cât de necesară este Spovedania și Împărtășania, cum trebuie sa ne spovedim, de câte ori, rolul duhovnicului în viața tânărului, sunt răspunsurile aflate de elevi datorită Părintelui Victor.

După conferință, a avut loc o vizită la muzeul Serghei Lazo din localitate, unde sau răsfoit pagini din istoria satului.

Prin această întâlnire duhovnicească s-au dat startul la o serie de activități, care vor avea loc în cuprinsul Vicariatului de Orhei destinate tinerilor generații pe parcursul Postului Mare.

Sursa: www.ortodoxia.md