Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

2:00, vineri, 17 ianuarie, 2020

Spitalul Clinic Municipal „Sfîntul Arhanghel Mihail”, a marcat 190 de ani de la fondare – Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove

Spitalul Clinic Municipal „Sfîntul Arhanghel Mihail”, a marcat recent 190 de ani de la fondare. Cu acest prilej, instituția medicală a fost vizitată de către Președintele Republicii Moldova, Dl Igor Dodon.

Excelența Sa a felicitat personalul medical al instituției cu prilejul jubileului semnificativ, și a înmînat directorului, Mihai Ciobanu, „Ordinul de Onoare”, conferit Spitalului cu această ocazie. De asemenea, pentru muncă îndelungată și prodigioasă în domeniul ocrotirii sănătății, contribuție la perfecționarea procesului curativ-profilactic și înalt profesionalism, Președintele a conferit distincții de stat unor lucrători medicali care activează în instituția respectivă.

În cadrul vizitei, Dl Președinte a avut o discuție cu parohul Bisericii în construcție Sf. Arh. Mihail de pe teritoriul Spitalului, Pr. Marin Cij, care i-a relatat Președintelui despre activitatea Bisericii, ce se bucură de toate drepturile din partea conducerii Spitalului a personalului medical şi a pacienților.

Potrivit datelor istorice și documentărilor arhivistice, Spitalul a fost înființat în anul 1829, pe lîngă Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”.

La etapa actuală, instituția medicală acordă asistență pentru aproximativ 13 000 pacienți pe an, avînd o capacitate de 290 paturi și aproximativ 500 de angajați.

De asemenea, este prima unitate medicală care a acordat asistență persoanelor cu dizabilități, precum și bază clinică pentru Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testimiţanu”.

Menționăm, că în Republica Moldova pe teritoriul instituțiilor medicale activează peste 100 de preoți misionari și de caritate.

cu referire la https://www.facebook.com/dodon.igor/

Sursa: Moldova Ortodoxă