Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

9:49, luni, 8 aprilie, 2013

Slujba Pasiei și tundere în monahism la Mănăstirea Ciuflea

IMG_0242

Mitropolitul Vladimir, înconjurat de arhiereii din cuprinsul Mitropoliei Moldovei și de un impunător sobor de slujitori, a oficiat Acatistul Sfintelor Patimi la Mănăstirea Ciuflea.

Numeroși credincioși au venit la rugăciunea comună, precum și pentru un eveniment mai neobișnuit, tunderea în monahism a duhovnicului-administrator al sfântului așezământ Prot. Mitr. Teodor Roșca.

După Pasie, Mitropolitul Vladimir a rostit un cuvânt de învățătură la tema patimilor Mântuitorului, stăruind asupra roadelor postului și nevoinței.

A urmat călugăria părintelui Teodor Roșca, care a primit numele de Nicolae. Astfel, ÎPS Vladimir i-a adresat un cuvânt duhovnicesc, exprimându-și nădejdea că această lepădare de lume a slujitorului, va presupune mai multă rugăciune și grijă pentru nevoitoarele și enoriașii mănăstirii. Mitropolitul a avut deosebite emoții, amintindu-și de momentul când personal a dat votul monahal, renunțând la numele său de botez – Nicolae.

Atât mitropolitul, cât și ceilalți arhierei și slujitorii prezenți, l-au încurajat pe ieromonahul Nicolae pe acest drum, îngust și plin de ispite, al nevoinței călugărești.