Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:47, marți, 24 noiembrie, 2015

Slujba de sfințire a Prestolului și Sfînta Liturghie în biserica „Nașterea Maicii Domnului” din s. Ștefănești, r. Florești

La data de 24 noiembrie, ziua pomenirii Sfinților Mucenici Mina, Victor și Vichentie, cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, PS IOAN Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a săvîrșit slujba de sfințire a Prestolului și Sfînta Liturghie în biserica „Nașterea Maicii Domnului” din s. Ștefănești, r. Florești, la care au participat protoiereul Ilie MUNTEANU, protopop de Florești, clerici din localitățile circumscripției, dar și numeroși enoriași, veniți la sărbătoarea comunității.

În timpul vohodului mic, prot. Igor SOLONARU, paroh al bisericii, a fost decorat cu dreptul de a săvîrși Sf. Liturghie cu Ușile Împărătești deschise pînă la Heruvic, iar preotul Vitalie ȘOIMU, slujitor al Protopopiatului Soroca, a fost ridicat la rangul de protoiereu.

Transmițînd celor prezenți la sărbătoare mesajul Întîistătătorului, PS IOAN a înmînat Dlui Simion ZDRĂGUȘ, primar al localității, medalia mitropolitană jubiliară, iar copilașilor iconițe cu chipul Sfîntului M. Mc. Mina.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/