Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

0:52, miercuri, 28 martie, 2018

Slujbă de pomenire pentru victimele tragediei din Kemerovo

26 martie 2018, PF Kiril, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, a săvârșit o slujbă de pomenire pentru victimile tragediei dintr-un centru comercial din orașul Kemerovo.

Preafericirea Sa a adresat un masaj de condoleanță Mitropolitului de Kemerovo Aristarh, rudelor îndurerate și cunoscuților celor decedați în urma incendiului.

Întâistătătătorul a îndemnat clerul să acorde ajutorul pastoral corespunzător, atât rudelor cât și victimilor.

În mesajul de condoleanță a Sanctității Sale pentru cei care au avut de suferit, dar și rudelor acestora se menționează că astăzi, milioane de oameni sunt cu gândul la ei ”printre ei sunt și Întâi slujitorii eparhiei de Kemerovo, care sunt gata să acorde sprijinul necesar.”

Cu binecuvântarea Preafericitului Kiril, în data de 27 martie 2018, în toate bisericile din cadrul Patriarhiei Moscovei, au fost savârșite slujbe de pomenire pentru cei adormiți.

25 martie 2018, în jurul orelor 17, în centrul comercial ”Зимняя вишня” din orașul Kimerovo a izbucnit un incendiu. După ultimile date, 64 de persoane au decedat, iar alții 52 avut de suferit. Departamentul sănătății orașului Kimerovo anunță de asemenea, că 13 persoane sunt internate, iar 16 nu au fost găsite.

traducere www.ortodox.md