Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

20:32, joi, 16 februarie, 2012

Slujbă de pomenire a ostaşilor căzuţi pe câmpurile de luptă din Afganistan

La cea de a 23-a aniversare de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan, un sobor de preoți în frunte cu Prot. Mitr. Vadim Cheibaș, a săvârşit la Catedrala Mitropolitană un parsatas întru pomenirea celor care au căzut pe câmpurile de luptă.

Alături de veterani, la serviciul divin a fost prezent şi Președintele interimar al Republcii Moldova, domnul Marian Lupu.

După oficierea slujbei de pomenire, părintele Vadim a vorbit veteranilor:

„Ziua de 15 februarie în calendarul Bisericii este marcată de sărbătoarea Împărătească a Întâmpinării Domnului. Pentru frățiile voastre această zi a devenit una de comemorare a camarazilor căzuţi pe câmpul de luptă. Războiul din Afganistan a fost unul de tristă amintire pentru noi. La acest conflict ostașii noștri au participat fără voința lor. Mulți dintre ei nu s-au mai întors acasă, iar o parte dintre acei care s-au întors în Patrie, au rămas invalizi pe toată viața. Chiar dacă au participat la un război străin, acești oameni merită sprijin din partea Bisericii și a întregii societăți. Avem cu toții sfânta datorie să ne rugăm și să-i pomenim pe toți cei care au căzut la datorie”.

De la Catedrală, veteranii războiului din Afganistan au pornit în marş spre memorialul „Fiul Patriei” din strada Miron Costin.