Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

20:49, marți, 13 octombrie, 2020

Simpozionul științific național „Biblioteca Națională – liant dintre patrimoniul cultural și educație”

Biblioteca Națională a Republicii Moldova în colaborare cu Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, anunță organizarea Simpozionului științific național „Biblioteca Națională – liant dintre patrimoniul cultural și educație”, dedicat Zilelor Europene ale Patrimoniului.

Evenimentul are scopul de a valorifica și de a promova patrimoniul cultural național, de a pune în lumină rolul învățământului teologic basarabean din secolul al XIX-lea care, contribuie la dezvoltarea patrimoniului cultural și la cultivarea valorilor spirituale.

Lucrările Simpozionului se vor desfășura în incinta blocului 2 al Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, una din cele 3 clădiri al Seminarului Teologic deschis la Chișinău în 1814, de către Sfântul Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni.

Vor fi abordate ariile tematice referitoare la: rolul școlii teologice din Basarabia în cultivarea valorilor spirituale și personalitățile de vază care au contribuit la dezvoltarea patrimoniului cultural în sistemul educațional basarabean.

Participă: istorici, preoți, profesori, cercetători, bibliotecari, etc.

Parteneri media: IDSI/Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale

Simpozionul va avea loc la 15 octombrie 2020, ora 9:30, bloc 2, etaj 2, (str. 31 August 1989, nr. 78) și va fi transmis on-line pe rețele sociale ale Bibliotecii Naționale (@BibliotecaNatională) și pe pagina IDSI TV (https://idsi.md/tv)

La data de 16 octombrie 2020, vom aduce un Omagiu Sfântului Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni, printr-un Pelerinaj la Mănăstirea Căpriana.

Sursa: http://bnrm.md/