Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

22:20, miercuri, 13 iulie, 2022

Sfântul Ștefan cel Mare omagiat în Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, la 10 iulie 2022, duminică, în s. Ustia r. Dubăsari s-a desfășurat tradiționalul festival ortodox «Un trandafir, o lumânare pentru Sfântul Ștefan cel Mare».

Festivitatea a fost organizată de Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni în parteneriat cu Secția Cultură Dubăsari și a demarat în Casa de cultură din localitate, în incinta căreia meșterii populari și-au expus diferite lucrări tradiționale. Evenimentul a fost moderat de Șefa instituției gazdă dna Elena Ipati.

În rolul mărețului Voievod în scenă a evoluat dl Nicolae Darie, actor al Teatrului ”Mihai Eminescu” din or. Chișinău, Artist Emerit al Republicii Moldova și Artist al Poporului.

PC părinte prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Dubăsari și Criuleni, cu prilejul a 30 ani de la ridicarea în rândul sfinților, a citat un extras din Tomosul Patriarhal şi Sinodal de Canonizare a Dreptcredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt.

PC părinte prot. mitr. Nicolae Ciobanu, Președinte al Sectorului Sinodal Activităţi Culturale al Mitropoliei Moldovei, a adus un cuvânt de binecuvântare din partea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova.

În scenă au evoluat corul preoțesc al Protopopiatului și ansambluri folclorice din circuscripție, care ne-au surprins plăcut cu diversitatea pieselor interpretate și coloritul vestimentar.

Participanții au primit Diplome, mici cadouri și icoane. La final, toată sala drepți a cântat imnul tradițional «Când a fost să moară Ștefan…»

Pentru toată lumea a fost pregătită o aleasă agapă frățească.

Mulțumim respectuos organizatorilor acestui măreț festival ortodox, dlui Maxim Verdeș, primarul s. Ustia, PC părinte paroh prot. Teodor Vrabie, precum și tuturor celor implicați.

Sfinte Binecredinciosule Voievode Ștefane, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sursa: https://protopopiat-criuleni-dubasari.md/