Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:18, sâmbătă, 6 mai, 2023

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe prăznuit liturgic în biserica „Sf. Irh. Vasile cel Mare” din cartierul Botanica al capitalei

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de biruință, sîmbătă, 06 mai 2023, Preasfințitul Ioan, episcop de Soroca, vicar mitropolitan, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare” din cartierul Botanica al municipiului Chișinău.

Ierarhul a fost întâmpinat de către părintele paroh, prot. Adrian Frunză, prot. Serghei Barbu, cleric al catedralei mitropolitane, soborul de preoți și enoriașii veniți la praznicul liturgic.

În timpul Sfintei Liturghii, ipodiaconul Feodor Tezec, student în anul II la Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova, cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale, Vladimir, a fost hirotonit diacon de către Preasfințitul părinte episcop Ioan, pe seama parohiei.

În cuvântul de învăţătură, ierarhul a vorbit despre personalitatea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe arătând că marele mucenic pe care Biserica Ortodoxă îl cinsteşte astăzi a primit o educaţie aleasă şi a fost un om vrednic, cu multe virtuţi morale deosebite pe care le-a inspirat mama sa şi credinţa în Hristos.

Preasfinția Sa a transmis enoriașilor prezenți, mesajul de încurajare și purtare de grijă a Întâistătătorului nostru Părinte, ÎPS Mitropolit Vladimir care mereu este alături în rugăciuni și nu numai, de creștinii Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Sursa: https://ioanmosnegutu.info/