Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

16:16, miercuri, 19 decembrie, 2018

Sfântul Ierarh Nicolae serbat în biserica „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din Soroca

Miercuri, 19 decembrie, în ziua pomenirii Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul din Mira Lichiei, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a liturghisit în biserica cu hramul Sf. Mare Mucenic Dimitrie din municipiul Soroca.

În dimineața zilei, Vlădica Ioan a fost întâmpinat de către parohul bisericii, Prot. mitr. Nicolae Craveț, alături de un sobor de preoți și numeroși creștini.

În zi de sărbătoare, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Episcopul Ioan l-a hirotonit pe diaconul Andrei Moșneguțu în treapta de preot pe seama parohiei „Sfinții Cozma și Damian” din satul Cernița, raionul Florești.

La predică Vlădica Ioan a relatat celor prezenți viața Sfântului Ierah Nicolae, totodată felicitîndu-l pe parohul bisericii Prot. mitr. Nicolae Craveț, Protopop și Secretar al Vicariatului de Soroca cu prilejul prăznuirii Sfântului ocrotitor, Măritul Ierarh al Domnului – Nicolae.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/