Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:34, sâmbătă, 2 octombrie, 2021

Sfânta Liturghie și sfințirea prestolului la Biserica „Sf. Boris și Gleb” la penitenciarul de la Brănești

Joi, 30 septembrie 2021, în ziua prăznuirii Sfintei Muceniţe Sofia şi a celor trei fiice ale sale: Pistis, Elpis, şi Agapis (Vera, Nadejda şi Liubovi), cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfinţitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar Mitropolitan a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie și sfințirea prestolului la „Sf. Boris și Gleb” a penitenciarului nr. 18 de la Brănești.

La eveniment au fost prezenți d-ul Dorin Lișman, directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor, comisar-șef de justiție, d-ul Adrian Paterău, directorul Penitenciarului nr. 18-Brănești, inspector principal de justiție, Prot. mitr. Maxim Melinti, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Instituțiile Penitenciare.

Ierarhul a adresat un cuvânt de  învățătură personalului din cadrul administraţiei penitenciarului şi persoanelor private temporar de libertate, vorbind despre Sfânta Muceniță Sofia și fiicele sale, despre puterea credinței acestora și martiriul lor. Totodată PS Siluan i-a îndemnat pe cei prezenți să nu deznădăjduiască și să aibă încredere în Bunul Dumnezeu, Cel care poate ierta orice greșeală celui care se pocăiește și-și dorește cu adevărat îndreptarea vieții.

În cadrul Sfintei Liturghii mai multe persoane private temporar de libertate au primit Sfânta Împărtășanie.

După încheierea serviciului divin câțiva colaboratori ai penitenciarului nr. 18 de la Brănești au fost decorați cu destincții din partea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove.

La final, Prot. mitr. Maxim Melinti, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Instituțiile Penitenciare i-a mulțumit PS Siluan pentru rugăciunea comună şi grija pentru cei care pentru moment sunt privaţi de libertate.

Sursa: https://manastireacurchi.md/