Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

10:46, sâmbătă, 9 decembrie, 2023

Sfânta Ecaterina, ocrotitoarea studenților, a fost cinstită la Biserica Academiei de Teologie Ortodoxă din Chișinău

În ziua celebrării Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina, joi, 25 noiembrie/7 decembrie 2023, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Rector al Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, un sobor de slujitori, alcătuit din: Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă, pr. ieromonah dr. Macarie Crudu, Duhovnicul Seminarului Teologic Ortodox, prot. Victor Ceresău și slujitori ai Academiei de Teologie Ortodoxă, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Biserica „Sf. Trei Ierarhi” din cadrul instituției de învățământ.

Sfânta Mare Muceniță Ecaterina, ocrotitoarea studenților, a fost cinstită în mod deosebit de către elevii seminariști, studenții teologi și profesorii școlilor teologice prin rugăciune, spovedanie și împărtășirea cu Sfintele lui Hristos Taine.

Sfânta Mare Muceniță Ecaterina este ocrotitoarea tuturor celor învățați, a celor care caută lumina cunoștinței și a cunoștințelor! Ea este cea care se roagă pentru studenți, pentru elevi, pentru toți cei iubitori de carte. Ea este ocrotitoarea teologilor, profesorilor, avocaților, procurorilor, medicilor, pentru că ea a fost părtașă la învățăturile acestor înțelepți întotdeauna. Ea este îndreptătoarea în credință și în căsnicie, ocrotitoarea tuturor mamelor, a acelor femei care doresc să fie mame și nu pot să nască, este ajutătoarea celor aflați în pragul căsătoriei, rugătoarea neobosită a copiilor, fecioarelor și văduvelor, vindecatoarea celor bolnavi, izbăvitoarea celor aflați în necazuri, apărătoarea bătrânilor. Ea este ocrotitoarea sărmanilor și a săracilor, pentru că ea a lăsat bogăția lumii și a îmbrățișat mucenicia.

Biroul de presă al ATOM