Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

9:51, vineri, 24 martie, 2017

Seminar raional al profesorilor de Religie desfăşurat la biserica cu hramul Sf. Arh. Mihail și Gavriil din s. Corlăteni, r. Rîşcani

Biserica cu hramul Sf. Arh. Mihail și Gavriil din s. Corlăteni, r. Rîşcani a găzduit la data de 20 martie Seminarul raional al profesorilor de Religie.

La seminar au participat: protopopul de Râșcani, prot. mitr. Sveatoslav Ungureanu, reprezentanţi ai direcţiei învățământ, profesori și slujitori ai Bisericii.

În cadrul seminarului a fost prezentată o oră demonstrativă în clasa a VI-a cu subiectul ”Mărturisirea credinţei prin semnul sfintei Cruci”.

În cadrul seminarului s-a desfăşurat şi conferinţa „Tinerii şi preocuparile lor” organizată de părintele Ştefan Osoianu pentru elevii clasei a 12-a.

Au fost inițiate discuții pe baza unor întrebări oferite de tinerii liceeni, la care părintele protopop, dar și alți preoți au oferit răspunsuri bazate pe Sfânta Scriptură. S-a constatat nevoia de implicare a Bisericii în cât mai multe activități sociale, filantropice destinate celor mai tineri credincioși.

La final a avut loc evaluarea seminarului şi a fost vizitată instituţia, cei prezenţi au mulţumit gazdelor pentru implicare, ospitalitate, dar şi pentru promovarea valorilor moral-spirituale prin orele de Religie şi alte activităţi realizate pentru tineri.

Întâlnirea a avut un scop practic și a îmbogățit cunoștiințele profesorilor de religie și a liceenilor în vederea promovării valorilor moral-spirituale în societate.

Protopopiatul Rîșcani