Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

8:44, miercuri, 24 martie, 2021

Secretarul Mitropoliei, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, a participat la o discuție organizată de Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, cu privire la respectarea normelor epidemiologice și măsurile de protecție sanitară împotriva COVID-19

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a avut o discuție cu reprezentanții celor mai importante culte religioase creștine din Republica Moldova. Principalul subiect abordat a fost respectarea normelor epidemiologice pe întreg teritoriul țării, dar și modul în care ar putea fi adaptate unele practici religioase la măsurile de protecție sanitară împotriva COVID-19.

Având încredințarea ÎPS Mitropolit Vladimir, din partea Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove a participat Secretarul mitropolitan Prot. mitr. Vadim Cheibaș.

Premierul interimar a catalogat situația epidemiologică actuală ca fiind îngrijorătoare și a făcut un apel la colaborare și susținere reciprocă.

„Din păcate, numărul de cazuri noi de infectări este în continuare unul substanțial, indiferent de restricțiile care se impun. Având în vedere că se apropie sărbători importante pentru creștini, este necesar să punem umărul ca împreună să combatem răspândirea virusului. Trebuie să găsim o cale de compromis, astfel încât să nu permitem aglomerarea lăcașelor de cult, mai ales în timpul oficierii slujbelor divine, să monitorizăm continuu respectarea normelor epidemiologice, să încercăm să evităm la maxim extinderea numărului de infectări și să avem grijă de cetățeni”, a menționat șeful interimar al Guvernului.

Din numele Bisericii Ortodoxe din Moldova, Prot. mitr. Vadim Cheibaș și-a exprimat îngrijorarea față de înrăutățirea situației epidemiologic din țară și a manifestat deschiderea pentru cooperare în vederea ameliorării acesteia.

Totodată, în cadrul ședinței s-a convenit asupra continuării dialogului în vederea identificării de comun acord a formulelor optime pentru stăvilirea extinderii pandemiei pe teritoriul țării.

În aceeași ordine de idei, Secretarul mitropolitan a enunțat că enoriașii BOM vor fi îndemnați să respecte cu strictețe regulile de protecție sanitară în spațiul public și în timpul sfintelor slujbe.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

cu referire la gov.md