Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:46, luni, 16 iulie, 2018

Scuarul Catedralei a găzduit un concert închinat Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt

Duminică, 15 iulie, în ziua pomenirii Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău, au fost organizate un șir de evenimente dedicate Domnitorului Moldovei. 

Imediat după Sfânta Liturghie, PS Siluan, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, Episcop de Orhei, însoțit de un sobor de preoți și de numeroși credincioși s-au deplasat într-o procesiune spre monumentul Sfântului Ștefan cel Mare, unde a fost săvârșit un tedeum și depuse flori. După procesiune, sărbătoarea a continuat cu un concert, unde au participat coruri al bisericilor din mun. Chișinău, printre care: corul bisericii ”Sf. Prooroc Ilie”, sectorul Ciocana; corul ”Cantemus”, dirijor Denis Ceausov; corul de copii a bisericii ”Sf. Dumitru”, sector Botanica, corul de copii a bisericii ”Adormirea Maicii Domnului” din or. Sîngera.

PS Siluan, în cuvântul său de deschidere a concertului a transmis binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și a Întregii Moldove, amintind despre credința și dragostea față de Dumnezeu a Sfântului Ștefan cel Mare.

Cu un recital impresionat în fața spectatorilor a venit maestrul Nicolae Darie, Artist al Poporului, care a îndemnat cetățenii la dragoste față de aproapele și țară, spunându-le că Moldova este a urmașilor, urmașilor noștri.
Cu o expoziție frumoasă la acest eveniment, a venit preotul Anatolie Gîrbu, Meșter Popular.

La final, toți participanții au primit diplome arhierești de participare.

Sectorului Sinodal Activități Culturale