Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

18:01, joi, 3 iunie, 2021

Sărbătoarea Sf. Împăraţi Constantin şi Elena la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

„Cel ce chipul Crucii strălucind pe cer mai mult decât soarele l-ai văzut şi biruinţa semnului Domnului bine ţi-a descoperit, cu care întrarmându-te pe toţi vrăjmaşii i-ai biruit, acum şi nouă celor ce plecăm genunchii înaintea icoanei tale, Sfinte Împărate Constantin, dă-ne, împreună cu buna ta maică, Elena împărăteasa, ajutor celor ce cântăm vouă: Bucuraţi-vă, părinţi ai creştinilor!”.

Joi, 03 iunie 2021 – în ziua serbării Sfinților Împărați Constantin și Elena, s-a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău, la care au liturghisit un sobor de preoți și diaconi avându-l în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove.

Serviciul divin a adunat credincioși chișinăuieni, care au slăvit pe Dumnezeu, și i-au proslăvit pe Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Sfinții Împărați Constantin și Elena este o sărbătoare în calendarul ortodox, fixată pe data de 21 mai/3 iunie. Sărbătoarea îi evocă pe împăratul Constantin cel Mare și pe mama sa, Elena Augusta, întocmai cu Apostolii.

La final, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan și eclesiarh al Catedralei Mitropolitane a adus mulțumiri Înaltpreasfinţitului Vladimir pentru slujirea arhierească la această sărbătoare în cinstea Sfinților Întocami cu Apostolii Împărați Constatin și Elena.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media