Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

21:17, marți, 4 aprilie, 2023

Săptămâna Tineretului Ortodox a demarat și în Vicariatul de Orhei

În cadrul gimnaziului Vîșcăuți din Orhei s-a desfășurat Conferința cu tematica spirituală:”Postul în viața tinerilor”. Aceasta a avut loc cu Binecuvântarea Ierarhului locului Episcopul Siluan (Șalaru), încadrându-se perfect în Săptămâna Tineretului Ortodox, devenită deja tradițională, pentru Biserica Ortodoxă din Moldova.

Atât elevii cât și cadrele didactice au rămas profund impresionați de informațiile și sfaturile oferite de protoiereul Alexandru Comendant, profesor în cadrul Academiei de Teologie din Moldova, parteneriatul Vicariatului de Orhei cu cadrele didactice din Instituția de învățământ teologic superior din Moldova, fiind deja tradițională, materializând-se printr-un șir de conferințe de amploare. Subiectele abordate au fost legate de perioada Postului Mare, duminicile Postului și pregătirea autentică a creștinului pentru marele praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos!

Aceste întâlniri aduc roade în sufletele tinerilor datorită parteneriatului strategic stabilit de ani buni între Biserică și Școală, care vin cu scopul clar de a forma generații de tineri cu dragoste de Dumnezeu, Țară, Familie și Neam!

Activitatea a avut loc la inițiativa parohului Bisericii din Vâșcăuți, Prot. Ioan Cenușă, cu stăruința Prot. Constantin Pitușcan, Președinte al Sectorului Tineret din cadrul Vicariatului de Orhei.

www.ortodoxia.md