Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

20:26, sâmbătă, 13 august, 2022

Săptămâna jubiliară a Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir a început la Azilul Republican pentru invalizi și pensionari din Chișinău

În a doua parte a zilei de sâmbătă, 13 august 2022, în ajunul Postului Adormirii Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Vladimir,  Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, a început săptămâna jubiliară „70 de ani de viață pământească”, împreună cu vârstnicii de la Azilul Republican pentru invalizi și pensionari din Chișinău pentru care, Înaltpreasfinția Sa a oferit masa de sărbătoare.

În cadrul întâlnirii de suflet ce a avut loc la masa de sărbătoare, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a purtat calde discuții și a adresat îndemnuri părintești tuturor angajaților și persoanelor vârstnice, care s-au arătat plini de bucurie, nostalgie, dar și mulțumire pentru această frumoasă comuniune în cadrul agapei împreună cu Înaltpreasfinția Sa.

La acest eveniment de suflet au participat Prot. Mitr. Boris Canțâr, Parohul bisericii „Sf. Serafim de la Sarov” din incinta Azilului, conducerea și angajații instituției.

Mitropolitul țării, încercat de adânci sentimente, și-a exprimat bucuria de a-i vedea pe bătrâni alături de Biserică, sub ocrotirea lui Dumnezeu și în brațele Bisericii prin asistența duhovnicească a slujitorilor EI.

Cu acest prilej, ÎPS Mitropolit Vladimir a vizitat și capela din cadrul instituției, unde bătrânii au posibilitatea de a merge când doresc în sfântul locaș pentru a se ruga, dar și a participa la Sfintele Slujbe, având toată asistența necesară din partea părintelui paroh Boris pentru îndulcirea zilelor pe care le petrec aici acești oameni binecuvântați de Dumnezeu, care au nevoie de sprijnul Bisericii și al societății.

Înaltul Ierarh a primit mulţumiri din partea conducerii instituției,  a colaboratorilor, a părintelui paroh, precum şi a bătrânilor, care și-au manifestat recunoștința și dragostea față de Mitropolit pentru purtarea de grijă și pentru toate măsurile frumoase săvârșite de Biserică pentru acest așezământ.

Ierarhul și-a manifestat convingerea personală că v-a continua să poarte de grijă de această instituție, îndemnându-I pe toți să-i îngrijească pe bătrâni ca și pe niște părinți.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media