Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

13:34, vineri, 25 februarie, 2022

„Să ne jertfim pentru frații noștri de credință refugiați din Ucraina!”

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al BOM face apel către episcopii, protopopiate, parohii, mănăstiri, instituții cu caracter social-filantropic, precum și către organizațiile de voluntari din cuprinsul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove de a fi alături, în această perioadă, de miile de refugiați din Ucraina.

În acest sens, clerul și credincioșii sunt îndemnați să manifeste iubire și solidaritate, să ofere refugiaților: asistență religioasă, loc de trai temporar, asistență materială și medicală.

Să deschidem ușile caselor și poarta inimii noastre semenului suferind, mai ales acum, când au cel mai mult nevoie de mângâiere, de ajutor și de întărire prin rugăciune și oferirea celor necesare existenței.

Pentru persoanele din Capitală s-a stabilit un punct de colectare a lucrurilor de primă necesitate, care vor fi transmise refugiaților din Ucraina: Centrul Social-Misionar al Mitropoliei, care se află în curtea Catedralei Sf. Vineri din Chișinău (str. Grigore Ureche 58).

Doritorii pot aduce prosoape, perne, plapume, haine pentru femei, bărbați și copii, produse alimentare ușor de păstrat (covrigi, biscuiți, ceai, conserve, ș. a.), produse de igienă (în special scutece pentru copii), cărți, caiete cu activități pentru copii și elevi, creioane, carioci și alte lucruri necesare.

De asemenea, instituțiile și familiile care au locuri de cazare disponibile pentru refugiați ne pot contacta la numărul de telefon: +373 67 223 981 (Serghei Crudu).

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate