Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:29, joi, 20 decembrie, 2012

Recunoștință pentru binefăcătorii Bisericii Ortodoxe din Moldova

IMG_0203

Cu ocazia recentei aniversări a Zilei Poliției Naționale, la Palatul Mitropolitan au fost invitați mai mulți colaboratori ai acestei instituții, care au contribuit la bunăstarea Bisericii Ortodoxe din Moldova, fiind decorați de către Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir, după cum urmează:

Domnul Vladimir Maiduc s-a învrednicit de Ordinul “Ștefan cel Mare și Sfânt” gr. II, domnul Eugeniu Nazaria a fost decorat cu Ordinul “Cuv. Paisie Velicikovski” gr. II, domnul Silivu Mușuc a primit medalia “Ștefan cel Mare și Sfânt”, iar domnii Andrei Vacaru, Vasile Paraschiv, Ion Muntean, Igor Todica, Valentin Stahurschii, Rostislav Sobețri, efectivul DCCO al MAI, efectivul DPC al MAI și efectivul DA al MAI, au fost menționați cu Diplome Arhierești.

Alături de colaboratorii Poliției Naționale, domnul Serghei Bătrâncea, șeful Penitenciarului nr. 16  – Pruncul, a fost decorat cu medalia „Ștefan cel Mare și Sfânt”, cu prilejul cele de a 25-a aniversări de la fondarea instituției penitenciare și zilei profesionale a colaboratorilor sistemului penitenciar din Republica Moldova. Domnul Bătrâncea a fost însoțit de către preotul-capelan Prot. Maxim Melinti.

Adresându-se invitaților, Vlădica Vladimir i-a felicitat cu ocazia celebrării Zilei Poliției Naționale, urându-le succes și perseverență în munca dificilă dar deosebit de importantă pentru societate pe care o fac, manifestându-și în același timp speranța că această frumoasă colaborare va continua în numele propășirii Bisericii și a credinței strămoșești.

La rândul lor, invitații au mulțumit Înalt Prea Sfinției Sale pentru deosebita cinste care le-a fost acordată, arătându-se deschiși pentru colaborări ulterioare.