Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

21:54, sâmbătă, 14 mai, 2022

PS Siluan a oficiat Sfânta Liturghie și sfințirea prestolului la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Piatra, r. Orhei

Sâmbătă, 14 mai 2022, în ziua prăznuirii Icoanei Maicii Domnului „Bucurie neașteptată”, Preasfinţitul Siluan, Episcop de Orhei, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Piatra, r. Orhei.  Preasfinției Sale i-au coliturghisit slujitorii Vicariatului Orhei.

În dimineața zilei, Ierarhul Orheiului a fost întâmpinat de către părintele paroh, iereul Constantin Pitușcan. A urmat slujba de sfințire a prestolului, după care PS Siluan a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. La eveniment a fost prezenți Președintele Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, Vicepreședintele Raionului Orhei d-ul Victor Perțu și Primarul comunei Piatra, d-ul Radu Bușilă.

În timpul vohodului mic, cu binecuvântarea Întâistătătorului, părintele Constantin Pitușcan a fost decorat cu dreptul de a purta paliță.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, a fost oficiat un Tedeum de mulțumire către Bunul Dumnezeu.

Cu acest prilej de sărbătoare, PS Siluan a rostit un cuvânt de învățătură. „Astăzi pentru creștinii din localitatea Piatra este un prilej de bucurie și sărbătoare. După ani în care s-au realizat lucrările necesare în acest sfânt lăcaș, vă puteți bucura de această Biserică, de a vă întâlni în ea cu Dumnezeu în rugăciune și de a-i mulțumi pentru toate. Este și meritul părintelui Constantin, pe care l-ați ajutat și sprijinit cu toții și alături de care nădăjduim să rămâneți și în continuare, pentru a rămâne o frumoasă și rodnică comunitate,” a menționat Preasfinția sa.

Preasfinţitul Siluan i-a felicitat credincioşii parohiei cu ocazia acestui eveniment, îndemnându-i să-și facă mereu timp pentru Dumnezeu, să fie uniți și să participe la sfintele slujbe, la Jertfa euharistică adusă pe Sfântul Prestol ca mulțumire Domnului pentru toate binefacerile Sale.

Totodată, PS Siluan a transmis mesajul de încurajare, pace și binecuvântare al Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, îndemnându-i pe toți să râmân cu adevărat fii și fiice ai Bisericii dreptmăritoare.

La rândul său, părintele paroh a mulţumit PS Siluan pentru bunăvoinţa și dragostea sa părintească de a împărtăşi bucuria evenimentului cu membrii acestei comunități, pentru îndemnurile părintești primite, dar şi pentru susţinerea pe care o oferă de fiecare dată.

În continuarea acestei zile de sărbătoare a fost oficiată Taina Botezului pentru prunca Daria, al treilea copilaș al familiei părintelui Constantin Pitușcan.

Sursa: https://manastireacurchi.md/