Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

22:01, duminică, 28 mai, 2023

PS episcop Ioan de Soroca a liturghisit în biserica „Sfânta Treime” din satul Baroncea, raionul Drochia

În Duminica a VII-a după Învierea Domnului, a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic (Niceea, anul 325), 28 mai 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, episcopul Ioan al Sorocii, a liturghisit în biserica „Sfânta Treime” din satul Baroncea, raionul Drochia.
La slujba duminicală au participat prot. mitr. Nicolae Craveț, secretar și protopop al Vicariatului de Soroca, prot. mitr. Pavel Vuluță, protopop de Drochia, PC arhim. Gheorghe (Croitor), parohul bisericii din satul Baroncea, protod. Constantin Rotari-Bîcu și creștinii din localitate.
Pentru munca depusă în parohie, arhimandritul Gheorghe (Croitor) a fost decorat cu ordinul „Meritul bisericesc”, gr.II.
În contextul jubileului de 300 de ani ai satului Baroncea, dar și pentru sprijinul acordat bisericii din localitate, dna primar Rodica Porcescu, a fost distinsă cu ordinul „Cuvioasa Parascheva”, gr.II, de asemenea, au primit distincții bisericești și alți ctitori și binefăcători ai locașului sfânt.
În cuvântul predicatorial, ierarhul a vorbit creștinilor despre necesitatea mărturisirii Adevărului și a păstrării unității credinței noastre străbune.
Preasfinția Sa a transmis tuturor și mesajul părintesc al Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, a Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir.