Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:54, miercuri, 27 aprilie, 2022

Produse alimentare pentru membrii Asociației Nevăzătorilor din Chișinău din partea parohiei „Sfântul Dimitrie cel Nou”

Marți, 26 aprilie 2022, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan și paroh al bisericii „Sfântul Dimitrie cel Nou” din sectorul Telecentru al Capitalei însoțit de presbitera Ruxanda Cheibaș, a oferit colete cu produse alimentare membrilor Asociației Nevăzătorilor din or. Chișinău.

Inițiatorii acestui frumos act caritabil, Prot. mitr. Vadim Cheibaș și presbitera Ruxanda Cheibaș au fost găzduiți de către dna Valentina Roșca, președintele Organizației Primare Orașănești a Asociației Orbilor din Moldova mulțumindu-le pentru gestul făcut și pentru relația strâns legată între cele două instituții.

O colaborare fructuoasă leagă această Organizație a oamenilor Nevăzătorilor din Republica Moldova cu parohia „Sfântul Dimitrie cel Nou” datorită faptului că o parte din membrii AOM sunt și membri fondatori a Comunității Religioase „Sfântul Dimitrie cel Nou”.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, în anul 2014, în regiunea Telecentru a capitalei a fost sfințită piatra de temelie a noii biserici cu hramul „Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou”. Sfântul locaș s-a construit pe un teren donat de Asociația Orbilor din Chișinău. Înălțarea bisericii a fost cu atât mai binevenită încât se simțea nevoia acută a unei biserici în acest cartier, care să deservească numeroșii creștini-ortodocși din această parte a capitalei.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media