Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:53, joi, 11 mai, 2023

Președintele Asociației Obștești „Ștefan cel Mare și Sfânt” a fost decorat de către ÎPS Mitropolit Vladimir

Președintele Asociației Obștești „Ștefan cel Mare și Sfânt”, dl Andrei Batereanu a fost decorat de către ÎPS Mitropolit Vladimir, cu ordinul mitropolitan „Meritul bisericesc”, de gradul II.

Evenimentul a avut loc la Reședința mitropolitană din municipiul Chișinău, în prezența PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan.

Asociația Obșteștească „Ștefan cel Mare și Sfânt” condusă de dl Andrei Batereanu a fost antrenată în ultimii ani într-o serie de activități cu caracter patriotic și creștin precum:

– Parada militară de la Mănăstirea Putna, România, cu participarea militarilor și angajatilor institutiilor de forța din Republica Moldova și România;

– Dezvelirea a 8 busturi ale Sfântului Voievod Ștefan cel Mare în Republica Moldova;

– Oferirea Ordinului Insigna Ștefan cel Mare și Sfânt din aur și argint medicilor, profesorilor, fețelor bisericesti, sportivilor, personalitaților marcante de pe cele doua maluri ale Prutului;

– Ajutorarea copiilor din familii social-vulnerabile, pensionarilor și veteranilor;

– Organizarea pelerinajelor gratuite la Mănăstirea Putna.

Nu în ultimul rând, Asociația Obșteștească „Ștefan cel Mare și Sfânt” a ajutat la ctitoria catedralei memorial cu hramul în cinstea Sf. Ștefan cel Mare, din incinta Ministerului Apărării al R. Moldova.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media