Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

8:24, sâmbătă, 23 iulie, 2022

Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca a sfințit o Cruce iluminată, montată recent în localitatea Costești, r. Ialoveni

Preasfințitul Părinte Ioan de Soroca, Episcop-vicar al Mitropoliei Moldovei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, s-a aflat vineri, 22 iulie 2022, în mijlocul credincioșilor din localitatea Costești, raionul Ialoveni.

După ample lucrări de construcție a avut loc sfințirea unei Cruci iluminate, montată la o margine a satului, spre închinarea credincioșilor.

Edificarea Crucii a fost realizată la inițiativa și cu sprijinul financiar al Dlui Ion Mereacre, băștinaș din Costești și director al Companiei de construcții „Cornelius” din Marea Britanie în colaborare cu primăria Costești și enoriașii din sat.

Această lucrarea a fost începută de către Dl Timotei Sîrghi și a fost finalizată de către părintele diacon Ioan Scutaru slujitor la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Costești.

La acest pregnant eveniment au participat mulțime de credincioși dar și copiii de la Centrul „Sfântul Filaret cel Milostiv” de pe lângă parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din Costești care, au prezentat un mic spectacol cu tematică religioasă.

La sfârșitul slujbei Preasfinția Sa a adresat celor prezenți mesajul Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, mulțumindu-le pentru implicarea în această lucrare creștinească, unică și istorică pentru localitatea Costești.