Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:40, luni, 2 octombrie, 2023

Preasfințitul Ioan al Sorocii a oficiat slujba înmormântării pentru regretatul scriitor Ion Druță

Cu binecuvântyarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir, slujba înmormântării pentru robul lui Dumnezeu, Ion Druță, academician, scriitor și dramaturg, a fost oficiată luni, 2 octombrie 2023 de către Preasfințitul Ioan, episcop de Soroca și vicar al Mitropoliei Moldovei.

Sute de oameni au venit astăzi la poalele “Lumânării Recunoștinței” din Soroca pentru a-și lua rămas bun de la scriitorul Ion Druță. Cu flori în mâini și lacrimi în ochi, aceștia au dorit să-l petreacă pe ultimul drum pe cel care a avut un rol aparte și un rost al său în literatura română din Basarabia postbelică.

Faptele și cărțile sale au fost evocate de cei care l-au cunoscut și autorități, după care rând pe rând, fiecare a trecut pe lângă sicriul celui născut în Câmpia Sorocii și revenit pe un vârf de deal ca să o vegheze în tihnă. Apoi cortegiul funerar a coborât treptele până la locul ales prin testament de scriitor, o poieniță așezată ceva mai la vale de crucea de lemn, în care Ion Druță își va găsi liniștea pământească.

Preasfinția Sa a transmis mesajul de condoleanțe și compasiune al Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Dumnezeu să-l odihnească întru Împărăția Sa.

Sursa: https://ioanmosnegutu.info