Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:55, miercuri, 29 ianuarie, 2020

Peste o tonă de produse alimentare și mii de cadouri au fost distribuite familiilor nevoiașe în cadrul Campaniei „De Crăciun devii mai bun!”, organizată în perioada Sărbătorilor de iarnă

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, Mitropolia Moldovei în parteneriat cu Rețeaua de magazine „Linella” a organizat și desfășurat în perioada 15 decembrie 2019 – 15 ianuarie 2020 Campania de ajutorare a familiilor nevoiașe din Capitală „De Crăciun devii mai bun!”.

În cadrul acesteia, sute de familii social-vulnerabile au beneficiat de pachete cu produse alimentare nealterabile (ulei, zahăr, orez, paste, conserve, făină, etc), haine, jucării și dulciuri pentru copiii defavorizați.

Campania a fost coordonată de Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al Mitropoliei Moldovei împreună cu tinerii voluntari „Părintele Sofian Boghiu” din cadrul Mitropoliei Moldovei, prin intermediul cărora au fost distribuite darurile beneficiarilor.

Orfanii, bătrânii, copiii și adulții în prag de sărăcie sau persoanele cu dizabilități sunt câteva dintre categoriile defavorizate care au beneficiat de sprijin prin intermediul acestui proiect organizat în premieră de Mitropolia Moldovei în parteneriat cu Rețeaua de magazine „Linella” în perioada sărbătorilor de iarnă (2019-2020).

Dăm slavă lui Dumnezeu și aducem sincere mulțumiri și recunoștință tuturor binefăcătorilor care au participat în cadrul Campaniei filantropice, indiferent de timp, de loc, dar și de felul binefacerii pe care au făcut-o, menționând în special:

  • PS Ioan de Soroca, Episcopul Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove
  • Sectorul Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret, condus de prot. mitr. dr. Octavian Moșin
  • Grupul de tineri voluntari „Părintele Sofian Boghiu” al Mitropoliei Moldovei
  • Rețeaua de magazine „Linella”
  • Grupul de voluntari ai Cercului de „Retorică și voluntariat” din cadrul Liceului Teoretic Costești, r. Ialoveni, condus de Profesorul de Religie Ion Scutaru, dimpreună cu Compania „Cornelius” din Marea Britanie – director Ion Mereacre
  • Direcția municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului, condusă de Șeful interimar, dna Lucia Caciuc
  • Prot. mitr. Vasile Șestovschi, parohul Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din or. Padova, Italia
  • Prot. mitr. Veniamin Onu, preot misionar în mai multe comunități moldovenești din Italia
  • Prot. mitr. Vasile Prepeliță, dimpreună cu voluntarii și creștinii parohiei cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din satul Buțeni, r. Hâncești
  • Direcția Asistență Socială a Sectorului Buiucani, mun. Chișinău, condusă de dna Violeta Dorul, ș. a.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate