Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

6:31, sâmbătă, 10 iunie, 2023

Pelerinaj la Mănăstirile Hâncu și Vărzărești pentru copiii de la două Centre de Reabilitare din Capitală

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate în parteneriat cu Agenția Panda Tur a organizat un pelerinaj social pentru copiii de la Centrul de Reabilitare pentru Copii cu Dizabilități „Atenție” și de la Casa Speranței, din cadrul Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului din mun. Chișinău.

Acțiunea a avut loc în ziua de miercuri, 7 iunie 2023. La acest pelerinaj au participat în jur de 60 de persoane: copii, părinți, voluntari și pedagogi.

Tinerii pelerini au vizitat mănăstirea „Sf. Cuv. Parascheva” (Hâncu), iar mai apoi s-au deplasat spre mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” (Vărzărești), ambele din raionul Nisporeni.

În cadrul vizitei, pelerinii s-au închinat și s-au rugat în bisericile mănăstirilor, precum și la sfințeniile care se păstrează în ele cu multă cinste, și au aflat, totodată, mai multe informații despre istoricul mănăstirilor și viața monahală, relatate de monahii.

Copiii și părinții s-au întors în după amiaza zilei în Capitală extrem de bucuroși și uimiți de frumusețea așezămintelor monahale, încărcându-se astfel duhovnicește și sporind în dreapta credință. De asemenea, pelerinii și-au exprimat dorința de a mai efectua astfel de pelerinaje.

Pelerinajul a avut scopul de a le insufla copiilor și tinerilor valorile perene ale credinței creștine. Ei au fost îndemnați să-și coordoneze viața după principiile morale propovăduite de Biserica străbună și să cunoască trecutul istoric și cultural al poporului nostru.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate