Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

14:21, joi, 6 februarie, 2014

Patriarhul Chiril a vizitat parcul Jocurilor Olimpice de la Sochi

Pe 4 februarie 2014, Preafericirea Sa Chiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, a săvârșit o slujbă înaintea icoanei „Nefăcută de mână” a Mântuitorului din Sochi și tot în aceeași zi a vizitat și facilitățile sportive din Parcul Olimpic și s-a întâlnit cu voluntarii trimiși aici de către Biserică.

Pe 4 februarie 2014, Preafericirea Sa Chiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, a săvârșit o slujbă înaintea icoanei „Nefăcută de mână” a Mântuitorului din Sochi și tot în aceeași zi a vizitat și facilitățile sportive din parcul Olimpic și s-a întâlnit cu voluntarii trimiși aici de către Biserică. Printre obiectivele vizitate s-a numărat și pista de sanie unde a urmărit pe atleți pregătindu-se pentru prestația lor olimpică, după care s-a îndreptat spre pârtia de schi.

Într-un interviu acordat agenției de știri RIA „Novosti”, Preafericirea Sa a declarat: „Sunt de părere că sportul aduce mari beneficii omului. Activitatea fizică și, mai important, antrenamentul psihic care-l însoțește pe cel care practică un anume sport are un impact pozitiv asupra formării caracterului său, producând în el calități remarcabile, trebuind să fie îndrăzneț, curajos, știind să-și asume riscuri rezonabile. Iar dacă trebuie să ne referim la sportul în echipă, atunci suportul reciproc, spiritul de echipă și solidaritatea adevărată sunt foarte importante.”

După spusele Preafericirii Sale, sportul este benefic pentru toți, indiferent de profesie: „Toate acestea dau naștere la niște minunate calități umane, utile în viață, indiferent de profesia avută – fie că ești doctor, inginer, om de afaceri, politician sau preot.”

Patriarhul a apreciat calitatea facilităților olimpice, munca arhitecților și a constructorilor, afirmând și faptul că prezența unei astfel de infrastructuri va pregăti cu succes și alte viitoare evenimente sportive.

„Aș vrea să le urez atleților ca aceste jocuri olimpice să fie un succes pentru noi”, a spus Patriarhul.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice va avea loc pe 7 februarie.

www.doxologia.ro