Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

22:26, sâmbătă, 14 decembrie, 2019

Omul este pelerin pe pământ… Pelerinaj în Țara Sfântă, pe urmele Mântuitorului Iisus Hristos

Omul este pelerin pe pământ, este într-o “mare trecere”, neavând aici cetate stătătoare, cum zice Apostolul, ci aşteptând-o, dar şi construind-o, pe aceea ce va să vină (cf. Eb. 13, 13-14).

În perioada 11 – 18 decembrie se desfăşoară pelerinajul anual al delegaţiei Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, în Ţara Sfântă, organizat de Centrul de pelerinaj “Pelerinul Ortodox” a Mitropoliei Moldovei.

Sâmbătă, 14 decembrie, în cea de-a patra zi de aflare în Țara Sfântă, pelerinii din Moldova au vizitat mai multe locuri sfinte printre care:

 – Mănăstirea „Sfântul Teodosie cel Mare” – prima mănăstire de obște din Palestina (sec. V)

 – Mănăstirea Sfântului Sava cel Sfinţit, vatră monahală aşezată în pustia Iudeii, cu viaţa cea mai aspră, cea mai ascetică din Ţara Sfântă.

–  Mănăstirea „Sfânta Maria Magdalena” din Ierusalim.

– Biserica mormântului Maicii Domnului.

Slujba Privegherii pentru ziua de duminică a fost oficiată în Catedrala «Sfânta Treime» a Misiunii Patriarhiei Ortodoxe Ruse din Ierusalim.

Sâmbătă spre Duminică, la miezul nopții pelerinii noștri se vor ruga la Sfânta Liturghie în Biserica Învierii Domnului din Ierusalim.

Mitropolia Moldovei organizează de opt ani pelerinajul anual în Țara Sfântă, iar, numărul pelerinilor în fiecare an este în creștere. Anul acesta în acest pelerinaj participă 223 de persoane.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media