Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:03, miercuri, 28 aprilie, 2021

Oleg – băiețelul pe care l-a salvat Maica Domnului de la avort a primit Taina Botezului

Acum mai bine de un an, pe când începuse pandemia generată de virusul Covid-19 în întreaga lume, o tânără mămică din Chișinău se confrunta cu o problemă grea, întrucât medicii îi recomandau să avorteze pe cel de-al treilea copil, deoarece necesita urgent operație din cauza bolii cancerului, care se agrava. La acest moment mama avea aproape 10 săptămâni de sarcină.

În această mare agonie, tânăra mămică a ajuns într-o zi de vineri din Postul Mare, anul 2020, la Centrul Social-Misionar ocrotit de „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” de pe teritoriul Catedralei Sfânta Vineri, căutând alinare și rezolvare la această grea încercare.

Aici, fiind îndrumată, mama a găsit multă mângâiere și încurajare în fața vechii Icoane a Maicii Domnului, în fața căreia și-a mărturisit durerea și a cerut iertare și salvare a ambelor vieți. Maica Domnului nu a lăsat-o fără ajutor și după rugăciunile făcute cu lacrimi în acea zi, mama a descoperit ulterior (făcând ecografia), după ce luase hotărârea de a salva viața copilului, că pruncul se dezvolta sănătos, iar starea ei devenea tot mai bună.

Cu ajutorul lui Dumnezeu și prin ocrotirea Preasfintei Sale Maici peste aproximativ un an de la acea întâmplare minunată, a avut loc cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Botezul pruncului Oleg – băiețelul pe care l-a salvat Maica Domnului de la avort – în Catedrala Sf. Vineri, eveniment la care au participat mai mulți voluntari ai Centrului Social-Misionar.

Din păcate zeci de mii de prunci sunt omorâți prin avort în fiecare an, între care țara noastră a pierdut și pierde în continuare nenumărate posibile genii sau sute și mii de oameni cu tărie spirituală şi intelectuală…

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate