Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

14:52, joi, 10 februarie, 2022

Mitropolitul Vladimir l-a primit la Reședința mitropolitană pe fotograful Alexandru Chiriac, autorul unui nou proiect, cartea – album „Numele meu e Chișinău”

Joi, 10 februarie, după ședința Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir a primit la Reședința mitropolitană pe fotograful Alexandru Chiriac, autorul unui nou proiect, cartea – album Numele meu e Chișinău.

Numele meu e Chișinău este un proiect de suflet, ce pune în valoare patrimoniul cultural – eclesial și unicitatea Capitalei Republicii Moldova.

Lucrarea, bogată în ilustrații a fost publicată la Editura Bons Offices din Capitală în anul 2021. Proiectul a fost finanțat și implementat de Primăria municipiului Chișinău prin intermediul Programului Bugetul Civil Chișinău, ediția 2021.

Alexandru Chiriac a adus în dar Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova un exemplar al acestei cărți, în care pe lângă monumentele de arhitectură laice sunt prezentate și peste 20 de edificii eclesiale ale Chișinăului.

Mitropolitul Vladimir a apreciat această lucrare remarcabilă și a urat mult succes autorului în realizarea dezideratelor propuse.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media