Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

18:25, miercuri, 23 mai, 2012

Mitropolitul Vladimir a participat la hirotonirea Arhim. Longhin (Jar) în treapta de episcop

De praznicul Aflării moaştelor Sf. Irh. Nicolae, ÎPS Mitropolit Vladimir a participat la slujba praznicală din Mănăstirea „Sf. Pantelimon” or. Kiev, unde a avut loc hirotonirea în treapta de episcop a Arhim. Longhin (Jar), stareţul Mănăstirii „Înălţarea Domnului”, Bănceni, reg. Cernăuţi.

Serviciul divin a fost oficiat de PF Mitropolit Vladimir al Kievului, înconjurat de un sobor de arhierei, preoţi şi diaconi.

Nou-hirotonitul episcop va fi vicar al Eparhiei de Cernăuţi.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a adus arhiereului sincere felicitări din partea episcopatului Mitropoliei Moldovei, apreciind frumoasele realizări spre edificarea unui complex monahal şi consolidarea obştii monahale din satul Bănceni.

Episcopul Longhin (Jar) s-a născut în anul 1965 în raionul Herţa, reg. Cernăuţi, Ucraina. A absolvit Seminarul Teologic din Chişinău cu sediulla Mănăstirea Noul-Neamţ, apoi Facultatea de teologie din Cernăuţi. Din anul 1996 tuns monah, apoi în anul 1990 hirotonit şi numit stareţ al Mănăstirii Bănceni.

În scurt timp a fost înălţat un deosebit complex monahal, iar în grija mănăstirii sunt circa 400 de copii orfani şi invalizi.