Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

18:38, marți, 23 aprilie, 2024

Mitropolitul Vladimir a lansat un apel către slujitorii şi clericii care au părăsit samavolnic Biserica Ortodoxă din Moldova

Marți, 23 aprilie 2024, în cadrul ședinței Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir a lansat un apel către slujitorii şi clericii care au părăsit samavolnic Biserica Ortodoxă din Moldova cu un îndemn la pocăință.

Proces-verbal NR. 020 din 23 aprilie 2024

S-a audiat:

           Raportul Înaltpreasfinţitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului şi al întregii Moldove privind lansarea unui apel către slujitorii şi clericii care au părăsit samavolnic Biserica Ortodoxă din Moldova cu un îndemn la pocăință.

 

S-a decis:

           De a aproba conținutul apelului Înaltpreasfinţitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului şi al întregii Moldove, după cum urmează:

“Clericilor care au abandonat Biserica Ortodoxă din Moldova

Constatăm cu durere și dezamăgire alegerea Sfinţiilor voastre de a părăsi calea pe care cu sfințenie ați jurat să o urmați. Această acțiune pune la îndoială seriozitatea angajamentului vostru față de vocatia pastorală.

Vă chemăm acum, nu doar să meditați asupra greșelilor comise, ci să vă pocăiți profund și să reveniți în sânul Bisericii. Așa cum învățăturile părintești ne îndeamnă, pocăința este singura cale spre reabilitarea spirituală și reîntegrarea în comunitatea credincioșilor.

Este inacceptabil și profund regretabil să întoarceți spatele datoriilor sfinte pentru orice motive lumești sau personale. Greșelile trebuie recunoscute, iar faptele – îndreptate. Este esențial să înțelegeți severitatea situației create și impactul negativ asupra celor ce v-au privit ca pe niște păstori spirituali.

Reveniți la jurământul vostru inițial și îmbrățișați din nou responsabilitățile pe care le-ați neglijat. Aceasta nu este doar un indemn, ci o necesitate stringentă pentru binele suprem al sufletelor pe care odinioară ați promis să le păstoriți.

Fie ca exemplul Sfântului Apostol Petru, care după ce s-a lepădat de Hristos, s-a pocăit cu lacrimi de căință și a fost reprimit de Mântuitorul, să vă inspire în această călătorie de reîntoarcere. Restabilirea voastră nu va fi doar o izbândă personală, ci o lumină de speranță pentru întreaga comunitate care vă așteaptă cu brațele deschise.

Așteptăm cu nădejde neclintită reîntoarcerea voastră imediată în Sfânta noastră Biserică.

Fraţilor, renunţaţi la orgolii și reveniți la starea de odinioară!”

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media