Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:06, vineri, 24 octombrie, 2014

Mitropolitul Muntenegrului: Paradele gay sunt parade ale morții!

Mitropolitul Muntenegrului, Amfilohie, a declarat că poziția Bisericii privind paradele gay rămâne neschimbată. Episcopul consideră că paradele gay sunt combinate cu tendințele moderne de globalizare și de construire a unei noi ordini mondiale și că sunt, de fapt, niște parade ale morții.

“Opinia Bisericii nu poate fi altfel. Iată ce înseamnă o paradă de acest gen, dacă privim mai profund – o paradă a morții. În spatele acesteia, se afla un impuls sinucigaș”, a apreciat mitropolitul Muntenegrului.

Înaltul Prelat spune că modul în care aceste parade se manifestă și frecvența lor ne indică faptul ca ele reprezintă ceva serios, fiind evidentă dorința lor ascunsă de putere și forma violenta de manifestare, “cel puțin la prima vedere, neevidentă”,relatează site-ul Ionews.ro.

Potrivit Episcopului, nu este nimic întâmplător în faptul că paradele gay sunt organic combinate cu tendințele moderne de globalizare și de construire a unei noi ordini mondiale. Episcopul a subliniat că esența acestei mișcări, care a crescut pe temelia civilizației americane, nu este viața, ci moartea.

“În esență, această cale este într-o oarecare măsură bazata pe aceleași principii ca și Nazismul, Comunismul… Pentru că, în această nouă ordine, omul a devenit măsura tuturor lucrurilor, și cel mai rău dintre toate este că, în numele drepturilor omului, așa cum s-a întâmplat cu legalizarea avortului, omul însuși este distrus. În cele din urmă, se va autodistruge. De aceea, eu spun că aceste parade sunt ale mortii, în timp ce Biserica, în ființa sa, prin existența, rădăcinile și obiectivele sale, mărșaluiește spre viață” – a spus Mitropolitul Amfilohie.

Ideea paradelor gay, cu o presiune fără precedent, a fost introdusă in ultimii ani și în conștiința aomenilor  din Serbia și Muntenegru. În ciuda atitudinilor negative ale marii majorități a populației și a protestelor din ambele țări, ele au fost supuse periodic la tot felul de festivaluri gay și demonstrații.

www.ortodox.md