Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

17:43, vineri, 13 noiembrie, 2020

Mitropolitul a sfințit o nouă Troiță în municipiul Chișinău

Vineri, 13 noiembrie 2020, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a săvârșit slujba de sfințire a unei Troițe aflate la intrarea în Chișnău dinspre Ialoveni.

La eveniment a participat Dl Pavel Voicu, Ministru al Afacerilor Interne al R. Moldova însoțit de Comandatul General al IG Carabineri, Colonelul Ștefan  Pavlov și colaboratori ai Inspectoratului.

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au înălțat rugăciuni: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar al Mitropoliei Moldovei și un sobor de preoți-misionari în cadrul MAI.

În cuvântul rostit, Mitropolitul a vorbit despre importanța Sfintei Cruci în viața creștinului și i-a îndemnat pe cei prezenți să facă roditor  cuvântul lui Dumnezeu în viața lor:

Hristos împărtășește cuvântul Său tuturor oamenilor, dar nu toți se învrednicesc să-l primească. De multe ori, cei care îl primesc sunt neglijenți și nu fac roditor cuvântul lui Dumnezeu în inima și în sufletul lor, a explicat ÎPS Vladimir.

Arhipăstorul BOM a spus că prin rugăciune și milostenie cuvântul lui Dumnezeu rodește în noi:

Omul care conștientizează calitatea lui de ființă finită, dependentă de Părintele ceresc, este receptiv la cuvântul lui Dumnezeu. Nu numai că îl primește, dar și caută să-l facă roditor și prin fapte, rugându-se neîncetat, participând la Sfânta Liturghie, ca să se îmbrace cu putere de sus, și revărsându-și iubirea față de aproapele în fapta concretă de milostenie, a adăugat Înaltpreasfinția Sa.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media