Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:51, marți, 26 ianuarie, 2021

Mitropolitul a decorat doi preoți din Capitală, cu înalte distincții mitropolitane

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a decorat, marți, 26 ianuarie, la Reședința mitropolitană, doi slujitori din cadrul Protopopiatului Centru, Chișinău:

  • Protoiereul mitrofor Ioan Plămădeală, parohul bisericii „Schimbarea la Față” din Chișinău – Ordinul „Sf. Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni”, de gr. III.
  • Protoiereul mitrofor Valeriu Zeru, cleric al bisericii „Schimbarea la Față” din Chișinău – Ordinul „Sf. Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni”, de gr. III.

În bogata activitate pastoral-liturgică a părintelui Ioan Plămădeală, menționăm edificarea din temelie a bisericii cu hramul Nașterea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, din sectorul Buiucani a orașului Chișinău, și nu în ultimul rând, îndrumarea numeroșilor fii și fiice duhovnicești.

La data de 27 ianuarie, în ziua Odovaniei praznicului Botezului Domnului, la biserica „Schimbarea la Față a Mântuitorului” din Chișinău, începand cu ora 8.30, va fi săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu ocazia împlinirii a 30 de ani de slujire sacerdotală a părintelui-protoiereul mitrofor Ioan Plămădeală, parohul sfântului lăcaș.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media