Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

17:42, miercuri, 30 iunie, 2021

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova mulțumește Mitropoliei Moldovei pentru suport și solidaritate

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova a anunțat că săptămâna trecută peste 4.000 de oameni au fost vaccinați în cadrul Maratonului Vaccinării, organizat de Primăria Municipiului Chişinău şi MSMPS. La fel, un suport major în procesul de vaccinare a fost oferit de Mitropolia Moldovei.

2000 de vaccinuri au fost oferite recent, drept ajutor umanitar din partea Patriarhiei Ruse și sunt distribuite de către Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove pe teritoriul Republicii Moldova.

Săptămâna aceasta, la punctele de vaccinare s-au prezentat mai mulți slujitori ai Bisericii, din diferite zone ale țării, cu scopul de a se vaccina împotriva Covid-19.

„Am venit să mă vaccinez pentru a proteja sănătatea mea şi a celor din comunitate. În fiecare zi comunic cu sute de oameni, iar vaccinarea e un lucru important pentru a preveni riscul infectării. Înainte de a mă vaccina, m-am informat foarte bine. Am încredere în medicină ca şi în Dumnezeu. Dacă specialiştii, medicii au făcut acest bine omenirii, iar noi îl refuzăm, atunci poate fi şi un păcat”, a spus preotul Leonid Grigore din raionul Teleneşti.

„Am venit din regiunea transnistreană pentru a ne bucura de această posibilitate, de a ne vaccina împotriva COVID-19. Duhovnicul nostru s-a îmbolnăvit cu o formă severă, a fost internat în secția de terapie intensivă, cu riscul de a-şi pierde viața. Eu nu credeam în existența virusului. Eram sigură că e un joc politic, dar când părintele s-a îmbolnăvit, mi-am schimbat opinia. Vaccinul e singura soluție pentru a putea stopa pandemia şi nu are nicio legătură cu biserica”, a spus călugărița Paisia.

În ultimele șapte zile, rata de vaccinare cu prima doză s-a dublat comparativ cu săptămâna trecută. În acest context, acoperirea vaccinală a ajuns la 12,7% și a atins pragul de 700.000 de doze administrate de la începutul campaniei de vaccinare.

Având binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, Protoiereul mitrofor Vadim Cheibaş, Secretarul Mitropoliei Moldovei, a declarat în cadrul Maratonului Vaccinării, desfășurat săptămâna trecută la Chișinău, următoarele:

„Îndemnăm toți slujitorii Bisericii și enoriașii noștri care nu au reușit să se vaccineze, să o facă. Să nu să se teamă de acest lucru, pentru că s-a demonstrat că datorită vaccinării s-a micșorat numărul de cazuri. Să nu revenim iar la acele crize ale pandemiei peste care și biserica a trecut cu greutate. Binecuvântăm toți enoriașii care s-au vaccinat sau își propun să se vaccineze, pentru a demonstra acele valori și principii ale bisericii. Prin intermediul vaccinării, demonstrăm acea dragoste pentru apropiații noștri și nu indiferența, egoismul care se menține în unele cercuri ale societății noastre”.

Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove susține efortul medicilor, care în aceste vremuri grele luptă pentru sănătatea fiecărui om.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media