Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:35, luni, 8 ianuarie, 2024

Mesajul ÎPS Mitropolit Vladimir adresat PS Siluan, Episcop de Orhei, vicar mitropolitan, cu prilejul aniversării a 30 de ani de slujire clericală

Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, vicar mitropolitan, aniversează 30 de ani de slujire clericală. La acest moment de sărbătoare, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova  i-a adresat PS Siluan un mesaj de felicitare.

Preasfinția Voastră,

În această zi de sărbătoare a celor treizeci de ani de slujire clericală, ne adresăm cu multă recunoștință și respect în fața Dumneavoastră. Această aniversare marchează nu doar un drum lung și dedicat în slujirea Bisericii, ci și o viață trăită în devotament și credință adâncă.

În aceste trei decenii de har și sacrificiu, Preasfinția Voastră ați devenit un far spiritual pentru toți cei care v-au cunoscut și au căutat îndrumare în călătoria lor duhovnicească. Cu multă râvnă și dragoste, ați oferit înțelepciune și îmbărbătare, devenind astfel o călăuză duhovnicească și sursă de inspirație pentru mulți credincioși.

Prin exemplul vieții voastre și prin misiunea binecuvântată, ați câștigat încrederea, respectul și dragostea oamenilor. Această relație de iubire creștină este o mărturie vie a lucrării Preasfinției Voastre și a darului fără de preț pe care l-ați primit de la Maica Domnului.

Preasfinția Voastră,

Vă rugăm și de acum încolo să vegheați cu evlavie și iubire la lumina candelei în liniștea și pacea Curchilor, să fiți mereu în lumină, astfel încât să puteți răspândi mai departe adevărul neclintit al Evangheliei.

Cu gânduri alese și arhierești binecuvântări,

† VLADIMIR,

MITROPOLIT AL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE