Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

7:38, marți, 1 septembrie, 2020

Mesajul Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir adresat Protoiereului mitrofor Ioan Zîmbreanu, Protopop de Florești și paroh al bisericii ”Sf. Ierarh Mitrofan”, din or. Florești, cu prilejul aniversării a 30 de ani de slujire clericală

Protoiereul mitrofor Ioan Zîmbreanu, Protopop de Florești și paroh al bisericii ”Sf. Ierarh Mitrofan”, din or. Florești aniversează 30 de ani de slujire preoțească. La acest moment de sărbătoare, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova  i-a adresat părintelui Ioan un mesaj de felicitare.

Preacucernice părinte Ioan,

La aniversarea a treizeci de ani de la hirotonia sfinției Voastre în înalta demnitate de sfințit slujitor al Bisericii, Vă apreciem nespus de mult eforturile depuse în aceste trei decenii pe tărâm duhovnicesc.

V-am cunoscut în îndepărtatul an 1989, când ați fost chemat la responsabila slujire ipodiaconală, fiind primul meu ipodiacon, la venirea în catedra episcopală din Chișinău.

La data de 1 septembrie 1990, cu prilejul vizitei pastorale în Republica Moldova a Sanctității Sale, Patriarhul Alexei al II-lea al Moscovei și al Întregii Rusii, ați fost hirotonit în treapta de preot la Catedrala Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron.

De 25 de ani sunteți parohul bisericii cu hramul Sf. Ierarh Mitrofan din Florești. În perioada 1995-1999 ați îndeplinit ascultarea de Protopop al bisericior din raionul Florești, iar din 11 septembrie 2019 ați reluat această ascultare, pe care o îndepliniți cu râvnă și devotament.

Ca a o mărturie a eforturilor pe care le-ați depus de-a lungul timpului, stau respectul și prețuirea de care vă bucurați din partea confraților slujitori și a numeroșilor fii duhovnicești.

La această sărbătoare binecuvântată, de împlinire a 30 de ani de slujire sacerdotală, aflate sub semnul rodirii binecuvântate şi împlinite în statornica slujire la Altarul Domnului, Vă adresăm cele mai calde doriri de sănătate, pace, bucurie şi mult ajutor sfânt de la Dumnezeu în păstorirea numeroșilor fii duhovnicești.

Cu gânduri alese și arhierești binecuvântări,

† VLADIMIR,

MITROPOLIT AL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE