Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

14:53, duminică, 4 septembrie, 2022

Mesajul Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir adresat participanților la cea de a VII-a ediție a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Episcopia de Ungheni și Nisporeni

Mesajul Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir adresat participanților la cea de a VII-a ediție a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Episcopia de Ungheni și Nisporeni, cu genericul: „Anul ocrotirii familiei creștine și lupta împotriva avortului”.

 

Înaltpreasfinției Sale PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, clerului şi poporului participanți la Întâlnire

Înaltpreasfinția Voastră,                          

Iubiţi întru Hristos confrați slujitori şi credincioşi!

Ne bucurăm să Vă salutăm prezența la deja tradiționala întâlnire a tineretului ortodox din cuprinsul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni, care, prin voia Domnului şi prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, a ajuns la cea de a şaptea ediție. O ediţie în cadrul căreia vor fi abordate două subiecte esențiale pentru dăinuirea noastră ca popor şi ca societate – ocrotirea familiei şi lupta împotriva avortului.

Actualitatea ne pune în faţă ispite pe cât de grele, pe atât de iscusit mascate sub diferite slogane şi îndemnuri, care mai decare mai ademenitoare – adevărați lupi în piele de oaie care stau la pândă, pentru a ne corupe mințile şi pentru a ne pierde sufletele.

Situația este cu atât mai dramatică, cu cât majoritatea flagelurilor moderne sunt îndreptate împotriva viitorului nostru – a tinerilor. Depravarea, amoralitatea şi lipsa oricăror principii de viață, le sunt prezentate în nişte ambalaje atât de ademenitoare, încât fără repere sănătoase, bine ancorate în înțelepciunea Ortodoxiei şi în tradiţia de viață a poporului nostru, este practic imposibil să supravieţuieşti din punct se vedere moral şi duhovnicesc.

Evenimentul de astăzi este anume un astfel de reper, un colac de salvare şi un semnal de alarmă, pentru cei care vor să audă şi să înţeleagă că e timpul să revenim la izvoarele credinței şi obiceiurilor noastre.

Avem datoria să ne îngrijim de tineretul nostru şi să spunem ferm lucrurilor pe nume – desfrâul este un act de sabotaj împotriva instituției familiei, iar avortul este o curmare inacceptabilă a unei vieți nevinovate, care începe din chiar momentul conceperii – o mare taină binecuvântată de Dumnezeu.

Numai înțelegând aceste lucruri şi învățându-I şi pe alții, vom putea trăi cu adevărat după Învâțătura Evangheliei şi ne vom putea numi patrioți, pentru că astfel ne vom demonstra angajamentul nostru de a contribui la propăşirea noastră ca neam iubitor de viață, de curăție şi de Dumnezeu.

Ne exprimăm nădejdea că toate cele câte se vor discuta astăzi nu vor rămâne simple alocuțiuni frumos rostite, dar se vor transforma în scântei ce vor aprinde în sufletele participanților hotărârea fermă de a trăi o tinerețe liberă, fără patimi şi cu teamă de Domnul.

Dragi tineri,

Bucurați-vă de frumusețea vârstei pe care o trăiți, creați, visați şi tindeți spre țeluri înălțătoare, cerând cu smerenie pentru toate acestea îndurarea lui Hristos. Gândiți-vă la familie ca la un mare privilegiu şi o mare responsabilitate, iar la avort ca un greu păcat şi o imensă tragedie. Numai aşa veţi putea fi pregătiți pentru bucuriile şi provocările vieţii de cuplu.

Fie ca această frumoasă şi necesară întâlnire desfăşurată sub oblăduirea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, să vă fie de folos şi să fie un exemplu demn de urmat pentru cât mai mulți tineri din cuprinsul țării noastre. Doamne ajută!

Cu arhiereşti binecuvântări,

+ VLADIMIR,

MITROPOLIT AL CHIŞINĂULUI

ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE