Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

21:39, vineri, 11 septembrie, 2020

Mesajul de felicitare al ÎPS Mitropolit Vladimir adresat ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, cu prilejul aniversării a unui sfert de secol din ziua hirotoniei întru arhiereu

ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari aniversează sâmbătă, 12 septembrie 2020, 25 de ani de slujire arhierească. Cu acest prilej, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir i-a transmis Înaltpreasfinţiei Sale un mesaj de felicitare:

Înaltpreasfinției Sale,

Înaltpreasfințitului Sava,

Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari,

Înaltpreasfinția Voastră,

Cu prilejul aniversării a 25 de ani de slujire arhierească, Vă adresăm cele mai alese felicitări dimpreună cu doriri de ajutor sfânt de la Dumnezeu în lucrarea pastorală și misionară pe care o desfășurați spre slava Preasfintei Treimi și binele Bisericii.

Astăzi este o zi a bilanțului, a ceea ce a fost și a celor ce vor fi, un bilanț al împlinirilor, care se face în contextul aniversării a 25 de ani de pastorație în demnitatea de arhiereu al Bisericii lui Hristos.

Timp de un sfert de secol, V-ați ostenit în slujirea arhierească, arătându-Vă un bun sfătuitor care știe să împartă cu prisosință darurile Duhului Sfânt turmei încredințate spre păstorire.

Noi facem faptele noastre spre slava lui Dumnezeu, însă, dacă Dumnezeu nu Se regăsește în ceea ce facem, atunci viața noastră a fost în zadar.  Ne rugăm întru smerenie ca Dumnezeu să primească osteneala și dragostea Înaltpreasfinției Voastre și să evalueze faptele împlinite în această misiune sublimă, care este arhieria întru Hristos Domnul. Sperăm ca Dumnezeu să Se recunoască în faptele pe care în acești 25 de ani le-ați realizat cu multă dăruire de sine.

Fie ca toate eforturile depuse să fie întru slava Atotțiitorului, iar Cel de Sus să Vă dea cuget bun şi sănătate pentru a putea continua munca în ogorul Său.

Întru mulți și fericiți ani, Înaltpreasfinția Voastră!

Cu frățească dragoste întru Hristos-Domnul,

 VLADIMIR,

MITROPOLIT AL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE