Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

19:00, marți, 14 ianuarie, 2020

Mesajul de condoleanţe al Mitropolitului Vladimir la trecerea la cele veşnice a artistului emerit Ștefan Petrache

La trecerea la Domnul a artistului emerit Ștefan Petrache, Înalpreasfințitul Mitropolit Vladimir a transmis un mesaj de condoleanţe familiei și rudelor.

Am primit cu multă tristețe vestea trecerii din această viață a artistului emerit, interpret de muzică ușoară Ștefan Petrache, cel care ani îndelungaţi s-a dedicat cultivării frumosului, printr-o prolifică activitate  şi o prestigioasă operă muzicală.

În aceste momente grele adresăm un cuvânt părintesc de mângâiere sufletească şi îi încredinţăm de întreaga noastră compasiune, celor ce i-au fost apropiați, dar şi pentru toți cei care l-au cunoscut, exprimându-mi respectul şi profunda preţuire faţă de devotamentul cu care domnul Ștefan și-a îndeplinit misiunea pe acest pământ, aducând laolaltă vocaţia sa remarcabilă de muzician și om de o înaltă cultură.

Ne rugăm milostivului Dumnezeu să odihnească sufletul credinciosului Său Ștefan în Împărăţia Sa împreună cu drepţii întru nădejdea Învierii de obşte!

Veşnica lui pomenire!

Dumnezeu să-l odihnească în pace cu drepții Săi! 

Cu părintești condoleanțe şi binecuvântări pentru familia îndurerată,

† VLADIMIR,
MITROPOLIT AL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE

***

Ștefan Petrache s-a născut pe 8 mai 1949 în satul Vânători, raionul Nisporeni. Artistul a fost vocalistul trupei Noroc, în trecut fiind solistul trupelor „Orizont”, „Contemporanul” și „Plai”.

A înregistrat multe piese muzicale populare în Republica Moldova, cum ar fi: Eu vinAdevăruri, Și dacă ramuri bat în geam, În augustChemarea casei părintești.

Pentru contribuție valoroasă la dezvoltarea artei muzicale și pentru talentul deosebit, lui Ștefan Petrache i-a fost conferit titlul onorific Artist Emerit (1986) și cel de Artist al Poporului (2010). Este deținătorul Medaliei „Meritul Civic” (1994), al Ordinului „Gloria Muncii” (2001) și cavaler al „Ordinului Republicii” (2014).